Lina Hedlund: Passa inte IN utan passa PÅ!

maj 29, 2015 at 8:15 f m Lämna en kommentar

 

Lina Hedlund är tjejen som verkligen skiner! She knows how to shake it and sing it som en av medlemmarna i Alcazar. Mycket har hänt sedan uppväxten i Kilafors, Hälsingland. Barnteater, programledare, Musikfestivalen, dubbning av tecknade filmer & serier – bara för att nämna några! Ja, det verkligen sprakar av energi runt Lina. Men hon har kämpat för att nå sina drömmar.

– Det har alltid varit självklart för mig att man måste jobba hårt för att komma dit man är. Ingen gör det åt dig. Jag har alltid mått bra av att bära min egen väska. Jag klarar mig själv, säger hon på 4goodscenen under SHINE!-turnén våren 2015.

Tillsammans med sin sambo Nassim Al Fakir började hon drömma om att bli mamma.

– Jag visste inte innan jag blev gravid att det kan bli livsfarligt att bli med barn.

Det var 2010 som Lina blev gravid. Precis som alla andra blivande mammor gjorde hon kub-testet i vecka 13. För att få beskedet en blivande mamma absolut inte vill höra. Det fanns inget liv i magen. Missed abortion. Kroppen hade fortsatt vara gravid trots att det inte fanns något liv. Mitt i sitt hektiska jobbschema med turnéer tillsammans med Alcazar försökte Lina få in en läkartid för skrapning. Till slut fick hon till en lucka precis innan bandet skulle åka till Italien för konserter. Hon la sig tillrätta på britsen och blev sövd. När hon vaknade var det inte som det skulle.

– Jag hade förlorat en liter blod och var supersvullen om magen. Jag fick reda på att jag blött mycket och att man stoppat in tre meter gasbinda i magen för att stoppa blödningen.

Det var bara att ställa in resan till Italien. Sakta försökte Lina börja med vardagen igen och joinade bandet när turnén fortsatte till Trelleborg. Hon hade just ätit och skulle strax gå på upp på scenen. Hon smet in på en bajamaja för att kissa när det var som att någon drog ut en propp. En fors av blod kom och Lina blev förskräckt. Hon ringde till sambon Nasim som satte sig direkt i bilen och började köra från Stockholm till Malmö samtidigt som hon ringde en ambulans. En läkare konstaterade att skrapningen inte varit lyckad utan att de behövde gå in och skrapa lite till. En kvart innan hon rullades in till operationsbordet kom Nasim och de hann säga de där viktiga orden till varandra. För Lina visste inte vad som skulle hända.

Var det dags nu?

När Lina slår upp ögonen känner hon sig helt groggy. Operationen hade blivit en total bukoperation, hon hade förlorat åtta liter blod. Det innebär att hennes kropp bytte allt blod två gånger under operationen. Men hon hade bara en fråga.

– Kan jag bli med barn igen?

– Ja det kan du, svarade läkaren och en strimma hopp tändes.

Idag fyller sonen Tilo tre år. Det var honom de väntade på.

– Läkarna på Malmökliniken är mina hjältar och änglar.

Idag vill Lina ge tillbaka till sin kropp som kämpade så och ser varje träningspass som en investering i sig själv. Lina peppade oss under 4goodkvällen till att ta hand om oss själva och våra kroppar. Du vet, säga JA till dig själv och investera & ge energi till dig själv. Passa inte IN utan passa PÅ!

– Man får sån tacksamhet och man tar tillvara på chanserna som kommer. Men samtidigt så är det så mycket energi man ger bort hela tiden. Då gäller det att hitta sitt egna sätt för att fylla på.

Lina sätter sig på balkongen och sveper en filt om sig – för att låta sin egna energi tillbaka till sig själv. Hon hittar sin egna bubbla, dejtar sig själv litegrann.

Vi är här och nu och det gäller att ta tillvara på dagen.

Tack för att du delade med dig av din story Lina!

Text: Malin Jilkén

Entry filed under: 4good, Love Your Life, Sunshine Stories. Tags: , , .

Josefine Jäger: Hello Green! Marika King – dalkullan som blev författare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

maj 2015
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: