6 nya sätt att använda that lovely parmesan :)

mars 25, 2015 at 3:06 e m Lämna en kommentar

_VIP3640_VIP3625

Vill du höra lite tips & secrets om parmesanosten? Smakproffset Måns Falk från Zeta boostade och inspirerade oss på Passion for Italy igår! Here goes:

  • Släng inte Parmesankanten. Den är perfekt att koka med i grytor och köttfärssåsen. Parmesanen smaksätter och smälter, och ger en krämig & härliga smak!
  • Umami-boosta när du grillar. Precis när du lagt upp på tallrikarna strör du över rejält med riven parmesan på din lax- eller köttbit, då får du en riktig umami-boost! Umami är den femte grundsmaken som finns naturligt i kött och fisk och som förstärks av parmesanen.
  • Rör ner i grillsåsen – gives that extra touch🙂
  • Såklart passar parmesan super på ostbrickan! Men bryt hellre än att du skär loss bitar, då blir smakupplevelsen större!
  • Ge en bit parmesan till barnen – kan fungera istället för katrinplommonpuré om de är tröga i magen, parmesan är bra för matsmältningen!
  • Kortare lagringstid förhöjs smakerna i varm matlagning. Välj längre lagringstid i kall mat.

Tack Måns för all råd och för att vi fick smaka gudomliga bitar parmesanost!_VIP3686

 

Entry filed under: 4goodkväll. Tags: , , , .

Gör det omöjliga möjligt! Finally! Paolo Roberto avslöjar hemligheterna bakom sina framgångsrika företag på 4good Work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

mars 2015
M T O T F L S
« Dec   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: