Marita och hennes mormor på vift med MINIn

maj 27, 2014 at 11:29 f m Lämna en kommentar

Marita i Malmö som vann MINI bilen för att hon ville ”Pay it forward” till sin mormor och har nu varit ute på sin första tur och tagit lite selfies :). Läs om hur härligt dom hade det!

 

Mormor, min hjälte, min förebild.

När vi var små var jag och min bror ofta hos mormor, dagar, ibland veckor. Känslan från tiden är total trygghet, kärlek, omtanke, värme … Mormor förlorade en son (min morbror), kort därefter förlorade hon sin man, vår morfar. Stor sorg … Men sorgen vändes sakta men säkert till mycket glädje då mormor och väninnan köpte ett hotell på Österlen i Skåne. Hennes omgivning baxnade, hur skulle DET gå? Hon var 52 år, änka, och hade bara ägt kor och varit hemsamarit … Det gick i alla fall alldeles utmärkt att driva hotell trots hennes ”enkla bakgrund” … och hotellet sjöd av liv och glädje i nästan tio år. Alla hjälptes åt, oavsett ålder, vi ungdomar lärde oss MASSOR och fick mängder av erfarenhet som vi tog med oss in i vuxenlivet. Mormor är en riktig förebild, har alltid gått sin egen väg och har gjort livet ljust för många på så många sätt. Hon har alltid varit VÄLDIGT aktiv och kört mycket bil av en eller annan anledning, i föreningslivet har hon jobbat med ungdomar mm. Många ljusa minnen … men nu … pga sjukdom och ålder så kan hon inte längre köra bil, och hon verkligen ÄLSKAR att åka bil. Det var en stor sorg för henne när hon fick sluta köra. Så nu är det mormors tur att få åka med mig istället för tvärtom. På ålderns höst när man inte klarar av så mycket så behövs så lite … första turen är avklarad, det var en MYCKET uppskattad överraskning, vi åkte runt, tittade på naturen, fikade, tog selfies (hihi) och hade en helt underbar dag … jag hoppas och ser fram emot MÅNGA fler dagsutflykter innan sommaren är slut. Tack Mini och 4good för detta!

 

Än en gång TACK till er. På torsdag ska jag och några väninnor åka och sprida lite glädje i norra Skåne. Kanske rapport kommer senare =)

Många kramar från en glad Marita Hedström

P.S Hela familjen är tokglad för denna möjlighet och så också mormor =) ALLA älskar Minin.

bild (1)

 

Entry filed under: 4good, The Happiness Challenge. Tags: , , .

Eija och Emma – vilken story! 4goods testpiloter prövar superfood!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

maj 2014
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: