Cirkeln sluts – I go for my Dream!

oktober 3, 2013 at 7:16 f m 2 kommentarer


Här får ni ett smakprov på kvällens gung 🙂

När 4good startades för snart tio år sedan så var det tack vare en massa saker som föll på plats. Fyra tjejer som längtade efter ett mer meningsfullt arbetsliv med mer frihet träffas av tillfälligheter (eller kanske helt uttänkt av högre makter :-)) Som relativt nyblivna mammor börjar vi spåna om att göra något för barnen i samhället. Katrin läser boken ”48 timmar på ett dygn” om alla mammor som kämpar för att vara duktiga och räcka till. Vi får låna en lokal gratis för 100 personer. Med inspiration från boken gör vi en föreläsning som heter Hundra Bullar i luften som vi själva vill höra. En av föreläsarna blir Jana Söderberg, coach i självkänsla som vi läser om i en tidning.

Nästan tio år senare var vi igår kväll inbjudna till att ta del av Star for Life som Jana är brinnande ambassadör för. Star for Life är en utbildningsprogram som syftar till att stärka ungdomars självkänsla och i Afrika används programmet till att förhindra spridningen av HIV/Aids. De jobbar med sång, musik och konserter för att nå ut och det fick vi oss ett smakprov på. Och där stod vi tillsammans med en brokig skara inbjudna gäster av kändisar och näringslivstoppar och dansade och sjöng med kören med garden helt nere. Gick rätt in i hjärtat!

Star for Life vill att fler ungdomar ska ”Go for their dreams”. Jana berättade att när man frågar ungdomar i SydAfrika om deras drömmar så rycker de på axlarna och säger ”vet inte….”. Och trots att vi lever i så olika samhällen är svaret precis det samma när de frågar svenska ungdomar. Många har tappat tron på framtiden och det spelar ingen roll var vi bor… Därför ska Star for Lifes utbildningsprogram även startas upp i Sveriges framöver. Bra!

I februari ska vi fira våra tio år med 4good på en massa härliga sätt. En tanke föddes i mitt huvud under kvällen – tänk om alla vi nästan 20.000 i 4goodnätverket kunde bidra och ha vår egen StarforLife-skola i Sydafrika! Fick rysningar på hela kroppen – en känsla av att cirkeln sluts – det var ju så våra tankar började för tio år sedan. Och då – liksom nu – var Jana med på resan.

/Hej från Carina

Vill du läsa mer om Star for Life? http://www.starforlife.se/home

Entry filed under: Uncategorized.

Boostfrulle med Hanna Hedlund Vi laddar med Martina Haag!

2 kommentarer Add your own

 • 1. Eva  |  oktober 10, 2013 kl. 8:07 f m

  Säger bara WOW och med rysningar i kroppen 🙂 Fanstastisk ide!!
  Ni är underbara och inspirerande till max. Tänk att kanske är det 4good till slut, som får mig att hitta det man drömmer om……….
  Just nu håller jag tummarna för att jag kan åka med på skidresan!! vill vill vill, drömmer drömmer drömmer

  Hoppas ni har det toppen på MAllis.

  //Eva

  PS. Tack för ett trevligt event på hem och villa mässan 🙂 BIlden kunde ha blivit bättre, men man får väl bjuda på sig själv…hihi.

  Svara
 • 2. 4good living's blogg  |  oktober 17, 2013 kl. 5:48 e m

  Ja, hoppas du kan hänga med på 4good Skicamp till Ramundberget. HOppas vi på 4good kan ge dig en ledtråd som leder något steg närmare det du drömmer om 🙂
  Hoppas och drömmer om att vi på 4good kan ”do good” och göra något med Star for Life!
  Kram från Carina

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

oktober 2013
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: