KokoNat – en Sunshine Story från Fidji

september 20, 2012 at 12:38 e m Lämna en kommentar

4goodmedlemmen Anna McLaren satt på en 4goodkväll förra hösten, The Power of Passion och lyssande bland annat till Emma Wiklund som berättade om hur hon startat sitt eget hudvårdsmärke. Efter kvällen kom hon fram till oss på 4good och var så peppad och glad och ville ta steget och ha vårt råd om hon kunde säga upp sig för att satsa på en idé hon hade – starta eget företag och köpa och doftsätta kokosolja från Fidji  där hennes man kommer ifrån. Jaaaa! sa vi – smittade av hennes entusiasm och sköna stil. En månad efter 4goodkvällen sa hon upp sig och åkte till Fidji i februari 2012 och var där i 3 månader.  – ”I januari hittade jag via min mammas kompis en kontakt som hon kunde beställa flaskor från. Dessa skickades direkt till Fidji med en container som skulle till en annan kund (så de fick hänga på för en peng, frakten hade annars varit förödande så där i början). Det tog ett tag för flaskorna att komma fram, men i slutet på mars var de där. Vi åkte till hamnen och hämtade 6 kartonger med tomma flaskor och undrade lite vad vi gett oss in på. hihi! Vi försökte hitta någon som som kunde producera den kvantiteten och kvaliteten på kokosnötolja som vi behövde. Det visade sig vara mycket svårt, det är trots allt mycket tidskrävande. Några försökte men ingen levererade vad de lovat. Så med tiden som gick lite för fort och kraftiga regnperioder med stora översvämningar på Fijis öar, fick vi kontakt med en amerikansk tjej som var volontär för Peace Corps. Hon bodde i byn nära oss och hade hjälpt kvinnorna i byn att starta ett kooperativ för att hitta försörjningssätt. De hade varit igång i cirka ett år och producerade virgin kokosnötolja i mindre kvantiteter men med grym kvalitet. Så vi frågade om de kunde tänka sig vara vår leverantör och om de kunde med att börja göra så mycket olja de kunde, typ 100 liter. Och det gjorde de och vi satt på nätterna och fyllde på flaskorna.

Sen lyckades vi efter många om och men få hem all olja och då var det att börja jobba på att skapa en logotyp och allt annat runt omkring. Detta var i början på maj. Nu i september har vi en jätte fin produkt och är precis på väg att börja utforska marknaden.”

Kul tycker vi! Anna var med och visade och sålde sina underbara oljor på vår 4goodkväll Eat Love Live i Göteborg den 13 september! Vill du läsa mer om Anna och hennes Kokonat? här är länken! http://www.kokonat.se

Entry filed under: 4good. Tags: , , , , , , , , , , , .

Pay it Forward! Vi är på plats på Mallorca!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

september 2012
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: