Att följa sitt hjärta

november 17, 2011 at 8:13 f m Lämna en kommentar

20111117-085821.jpg

Tåget börjar rulla ut från Göteborgs perrong. Lite trötta men mycket glada, sitter två 4goodare och tänker på gårdagkvällen. Jag snöar in på temat The Power of passion och tänker att vad de fyra talarna genomgående pratade om var att våga följa sitt hjärta! Emma Wiklund visar sig vara en rätt glad skit – hihi – och inte så mycket cool och sval modell. Man förstår snabbt att hon äger en skön självkänsla, något som förmodligen hjälpt henne att hoppa på både det ena och det andra utan att bli vingklippt. ”Vad är det värsta som kan hända?”, säger hon och skrattar. Hon har gått på känsla och det har tagit henne ut på äventyr.

En annan tjej som äventyrat (och kanske ännu mer i ordets rätta bemärkelse) är rally prinsessan Annie Seel. På bilden nedan ser hon ut som lilla mystjejen (och det är hon!!), men när hon står på scen och pratar om sina 5 genomförda Dakar-rallyn, 40 stygn i ansiktet, frakturer och vansinniga strapatser i öknar och Himalaya, ja då tänker man att skenet kan bidra. Hon kör rally because she Loves it!

20111117-085744.jpg

På bilden högst upp (längst t vänster) ser ni sångerskan och låtskrivaren Sarah Lundbäck tillsammans med sina bästa väninnor. Prata om att följa sitt hjärta! Som 35-årig trebarnsmamma utmanade hon sina rädslor och föreställningar om vad man kan göra och satte sig ned i tunnelbanan för att spela sin musik. För att det var det enda hon ville göra: att spela och sjunga för publik. Vad händer? Hon blir upptäckt! Det leder till skivkontrakt och resan förändrar hennes liv. I skrivande stund är hon aktuell med ett samarbete med tyska Lena dom vann melodifestivalen för två år sen. Wow!

Emma Igelström, kvällens Sunshine story, är en av Sveriges bästa simmare genom tiderna. Synd är att hon inte uppskattade det när det var aktuellt. Hon berättar att när hon stod på prispallen och skulle ta emot sitt första vm-guld så var det enda hon tänkte på hur hon skulle toppa det…Livet handlade bara om prestation. Något som ledde in på ätstörningar, alkoholmissbruk med mer, med mer. Tills det vände. Sedan ett år tillbaka är hon inne på en ny resa i sitt liv; hon ska bli bäst på att BARA VARA Emma.

Tiden är inne att följa sitt hjärta och inte sin hjärna, andras förväntningar eller andra programmeringar.

Tack alla Göteborgstjejer som kom!

/Katrin

Entry filed under: 4good, Möt 4goods inspiratörer. Tags: , , , , , , .

Lou får oss att skratta Mer hjärta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

november 2011
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: