Mumsiga Emma

maj 18, 2011 at 2:25 e m Lämna en kommentar

Yep! Emma Hamberg äär mumsig. Very! Sitter och förbereder mig för kvällens 4goodkväll i Göteborg där Emma ska inspirera i gott sällskap med Zinat Pirzadeh och mentala tränaren Michael Södermalm. Get bodywise & soulful har vi som tema och Emma är just en sån tjej som hittat husmanskosten och lusten & glädjen i matlagning. Hon brukar säga att vi ska odla vår själ voh våra kurvor… Så, lagom till beach 2011, kommer ett recept från hennes senaste efterrättsbok Kärleksmums, som hon skrivit tillsammans med husmorsa nummer två – grannen och vännen Anett Rosvall. Ni vet väl också att vi har flera inspirerande avsnitt på 4goodTV med de här tjejerna. Kreativitet och skaparglädje summerar de båda ; )

Enjoy:
Ingredienser, Pajskal:
1 dl kakao
350 g digestivekex
100 g smör, smält
Fyllning:
4 st äggulor
1 dl socker
0.5 dl mörkt muscovadosocker
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad100 g smör
3 msk konjak (kan uteslutas)
Topping:
4 st äggvitor, stora
1 msk maizenamjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Pajskal
Mixa kakao, kakor och smör till en grynig massa, mums, bara godsaker. Tryck ut degen i en springform och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter.

2. Grädda den i 20 minuter i 200° och ställ den sedan åt sidan för att svalna och fundera över livet. Under tiden gör du förstås chokladfyllningen!

3. Fyllning
Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock.

4. Dra den av spisen och blanda ned chokladen, lite i taget och sedan gör du samma sak med smöret. Häll i konjak också, om du vill. Mums, mums. Låt det stilla smälta ihop tillsammans.

5. Topping
När botten är helt sval häller du i krämen och låter den stå kallt i minst 2 timmar för att krämen ska stelna (hit kan du förbereda om du vill vara ute i god tid inför partaj).

6. Precis innan servering vispar du toppingingredienserna till en styv och blank maräng och kluttar upp den över kakan.

7. Bränn av marängen med en gasbrännare eller ställ den på grill i ugnen men passa noga, noga. Marängen ska bara bli lite brun på topparna. Välkommen till himmelriket.

Entry filed under: Möt 4goods inspiratörer. Tags: .

Lagerhaus förfinar businessen Behind the scenes, Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

maj 2011
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: