Dagen efter…

april 5, 2011 at 12:55 e m 2 kommentarer

Så var det över. För den här gången. Märklig känsla det här med våra 4goodkvällar, det är som att fiffa med en 50-årsfest under flera veckor – rigga mat, gäster, talare – allt ska klaffa och det ska bli så bra som möjligt. Dagen efter det stora kalaset så…ja, då är det lite tomt ; )
Det blev en väldigt bra kväll igår! All you need is love, som den hette, blev innerlig, djup, kul och nära. Kärleken till dig själv och till andra är viktig och det märktes hur kvällens inspiratörer verkligen lyckades med att förmedla det. Åsa Hellberg – kvinnan som föll handlöst för mr X, den perfekte mannen som senare visade sig vara sexmissbrukare. Det räckte inte med en (1) diagnos i deras relation, det blev snart klart att även hon hade en: Den Medberoendes! Åsas solskenshistoria handlade om hennes eget tillfrisknande. Genom att ge henne själv syrgasmasken fick hon tillbaka sitt liv. En stark berättelse hade också den före detta bankrånaren – Anders Magnusson. När vi fick se ett inslag från TV4 nyheterna om det sk Gorbyrånet, ja då var det svårt att tänka sig att bakom Gorbatjev-masken fanns den propra killen på scen! Anders pratade om att byta värderingsgrund och om att gå från att vara tagare till bli givare. Och vad som händer när man vågar falla… Det coachande kärleksparet då?

Jo, Elizabeth Gummesson och Jonas Olsson lyckade faktiskt förmedla en hel del tips under 30 minuter (som inte är en lång tid att knäcka relationskoden på…). Det jag tar med mig är bland annat:

1.) Vi har alla behov, många gånger till och med samma, men ofta olika strategier för att uppfylla dem. Och exempel på det var att båda två i paret ville kick backa på fredagkvällen. Mannen gör det direkt efter middagen genom att slänga sig på soffan, kvinnan ville diska först – för att seeen kunna vila ut. Läge för konflikt. Fast bådas behov var det samma. Men strategierna att nå det olika. Vem har rätt? Oftast är det det bråket/pajkastningen handlar om…

2.) En annan grej var to loosen up. Att vara silly. Barnslig. Ta in buset i relationen – eller livet i stort – även om man har fonder, är suppleant i bostadsrättsförmedlingen, har pensionsförsäkring och läsglasögon.

Och, sist men inte minst, (även om hon nog var det i sin lilla, lilla storlek) kom Lou Rossling. Rutinerad kvinna som fick oss att skratta, gråta och att värdera livet. Utifrån våra barnaögon. Genom att påminna oss om hur barn tänker. Hur ”inga stigar ännu finns spårade i deras huvuden” om rätt och fel…Tillsammans fick vi alla avslutningsvis lyssna till Louis Armstrongs What a wonderful world. Och allt var gott!

Entry filed under: 4good, Möt 4goods inspiratörer.

Häng med på en föreläsningsdag! Smile! Det är vår och…tja: tisdag?!

2 kommentarer Add your own

 • 1. Cecilia Nemeth  |  april 5, 2011 kl. 5:35 e m

  Ja!!!!En helt fantastisk kväll-den finaste någonsin av alla 4good-kvällar jag varit på.Hade med några nyvärvade 4goodare och alla var lika tagna-ordet är MAGISKT!

  Svara
  • 2. 4goodliving  |  april 5, 2011 kl. 5:55 e m

   Magiskt! Jamen det tar vi; det är alltid kul när kvällen blir bättre än vi anat själva. Tack för att du kom! Och tack för att du tog med dig fler likasinnade!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

april 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: